Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları Ve İsrafı Eğitimi

Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları Ve İsrafı Eğitimi

Akıncılar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize, ''Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları Ve İsrafı Eğitimi'' verilmiştir.
Öğrencilere güvenilir gıda, genel hijyen, gıda hijyeni, mikroplar ve bulaşma yolları, gıda zehirlenmesi, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, gıdalarda oluşabilecek riskler, bu risklerin bulaşma şekilleri ve önleme tedbirleri, gıdaları saklama koşulları, alışverişte, okul kantin ve yemekhanelerinde, beslenme çantalarında dikkat edilmesi gereken hususlar, temizlik nedir, nasıl yapılır, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, Alo 174 Gıda Hattı, israf nedir, nasıl oluşur, israfı önlemek için alınacak tedbirler konularında sunum yapılmış, sunum sonunda soru cevaplarla katılım sağlanarak eğitimin öğrenciler üzerindeki etkileri belirlenmiştir.

11.06.2022 245

11-06-202211-06-202211-06-202211-06-2022